Dé babyschoenen voor de eerste stapjes

Wankel de wankel, wiebel de wiebel … je kind is hard aan het oefenen om de eerste stapjes te maken? Hartstikke leuk en spannend natuurlijk, maar wat zijn geschikte eerste loopschoentjes? Kunnen ze het beter op sokken oefenen, op schoentjes met harde of juist op babyschoentjes met zachte zolen?

Balans zoeken

Wat je veel ziet gebeuren tijdens het oefenen, is dat het kindje naar beneden kijkt. Waar loop ik precies op, waar kan ik de volgende stap zetten, hoe ziet de ondergrond eruit? Deze houding brengt ze uit balans, waardoor ze omvallen. Babyschoentjes met stevige zolen aantrekken lijkt dan een goed idee. Maar niets is minder waar, want met harde zolen voelen ze namelijk niet goed waar ze lopen en dat zorgt er juist voor dat ze naar beneden kijken.

Eerste loopschoentjes flexibele zool

Eerste loopschoentjes met flexibele zool zijn het meest aanbevolen bij het maken van de eerste stapjes. Door de flexibele onderkant voelen de kinderen namelijk precies waar ze lopen, waardoor ze minder naar beneden hoeven te kijken. Hierdoor raken ze niet alleen minder snel uit balans, maar lopen ze ook gelijk in een betere houding. Door rechtop te lopen en vooruit te kijken, trainen ze hun evenwicht, houding en coördinatie. Daarnaast zorgen de eerste loopschoentjes met flexibele zool ervoor dat de voetbogen sterker worden en de voetjes goed ontwikkelen.

Hoe kies ik de eerste schoentjes uit?

- Meet de babyvoetjes op de juiste manier op. Klik hier voor tips voor het opmeten.
- Test of het een flexibele, zachte zool is, die goed kan buigen. 
- Controleer of de voorkant van de slofjes breder is dan bij de hiel. 
- Zorg voor een goede pasvorm in zowel lengte als breedte.
- Voor buiten zijn schoentjes met een stevige zool vaak handiger, maar laat ze alsnog binnen oefenen op zachte zolen.

A@pie heeft een groot aanbod van babyschoentjes met zachte zolen. Deze slofjes hebben ook nog een antislip laagje aan de onderkant, waardoor ze niet uitglijden. Eerste loopschoentjes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten; voor ieder wat wils!


zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password