Hoe snel groeien babyvoetjes?

Hoe snel groeien babyvoetjes?

Hoe snel groeien babyvoetjes?

Dat baby’s supersnel uit kledingmaatjes groeien heb je vast al gemerkt, maar hoe zit het met de babyvoetjes? Hoe lang kunnen slofjes en schoentjes gedragen worden, welke maat hebben ze en waar moet je op letten bij de aanschaf van slofjes? We nemen je mee in de ontwikkeling van de babyvoetjes!

Ontwikkeling van de babyvoeten

Bij de geboorte zijn babyvoeten niet alleen klein en super schattig, maar ook fragiel en kwetsbaar. Dit komt omdat ze voornamelijk bestaan uit kraakbeen. Dit zorgt ervoor dat ze zacht en buigzaam zijn. Dit is de reden waarom het belangrijk is de voetjes niet in te kleine sokken, sloffen of pakjes te proppen. Dit belemmert de natuurlijke groei en vorming van de babyvoetjes. In het eerste jaar van je kindje ontwikkelt het kraakbeen zich naar botstructuren, daarnaast verstevigen de spieren en aanhechtingen zich verder. Uiteindelijk zo ver dat het het lichaamsgewicht kan dragen. Ook neemt het laagje babyvet op de voetjes steeds verder af en transformeert de platvoet in een voetboog.

Babyslofjes die helpen bij leren lopen

Als je kindje start met lopen ontwikkelen de voetspieren en de voetboog zich verder. Op dit moment wordt het belangrijk om slofjes aan te schaffen die je baby helpt bij het maken van de eerste stapjes. Dit zijn slofjes die goed blijven zitten en een zachte antislipzoool hebben. Door de zachte zool kunnen de spieren goed ontwikkelen en voelen de kindjes waar ze lopen. Dit bevorderd de loophouding en wordt ook aangeraden door orthopeden.

Onze slofjes hebben allemaal een zachte antislipzool en een elastische rand waardoor ze goed blijven zitten.

Schoenmaat baby’s opmeten

Hoe snel babyvoetjes groeien verschilt per kind. Maar over het algemeen doen ze in de eerste 4 jaar wel 4 maanden met één maat. Daarna tot een jaar of 6 ongeveer 6 maanden. Koop de slofjes absoluut niet te veel op de groei, hierdoor sluiten ze niet goed aan en het belemmert het leren lopen. 0,5 tot 1 cm groter kopen is voldoende. Je bepaalt de schoenmaat door de voet plat op de grond te zetten en de grootste afstand van hak tot teen op te meten. Tel bij dit getal 0,5 cm tot max 1 cm op en bekijk in de tabel bij de productomschrijving welke schoenmaat daarbij hoort. Bij alle slofjes op onze website vind je een tabel met de juiste maten bij de hoeveelheid centimeters.

Klik hier voor een overzicht van onze babyslofjes.

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password