De schoenmaat van de baby wordt bepaald door de lengte van de voetjes

Volg onderstaande stappen om de voetlengte te bepalen:

1. Laat je baby met vlakke voet op een stuk papier staan.
2. Teken de omtrek van de voetjes op het papier.
3. Meet de langste afstand van hak tot de tenen.
4. Tel een halve tot één centimeter op bij de lengte van de voetjes om de zoollengte van de slofjes te bepalen.


Aandachtspunten bij de keuze “welke schoenmaat je nodig hebt voor je baby”

  • Baby’s hebben bij het opmeten van de voetjes de neiging de teentjes in te trekken. Hier door meet u een te kleine lengte. Een mogelijke oplossing voor dit probleem is dat je de voetjes meet als de baby aan het slapen is. De baby is dan ontspannen en zo kan je de juiste maat meten van de voeten.
  • Een veel gemaakte fout is dat je de babyslofjes “op de groei” wil kopen. We raden dit ten zeerste af. Een te groot slofje zal niet goed passen en regelmatig van het voetje vallen.
  • Verschillende modellen babyslofjes hebben verschillende lengtematen.
  • Het is niet ongebruikelijk dat het ene voetje kleiner of groter is dan het andere voetje. Ga altijd uit van het grootste voetje.
  • We hebben babyslofjes voor bredere voetjes en babyslofjes voor smallere voetjes.
  • Niet de leeftijd maar de lengte van de voetjes bepaald welke maat babyschoenen je nodig hebt.Welke babyschoenen en schoenmaat voor een baby van 1 jaar?

De meeste baby’s gaan met de 1 jaar de eerste stapjes zetten. Hieronder enkele aandachtspunten:

  • Baby’s lopen het beste op blote voetjes of op babyslofjes met een zachte soepele zool. Hierdoor voelt de baby de ondergrond beter aan en hebben ze een betere houding omdat ze minder omlaag kijken naar hun voetjes. Daarnaast ontwikkelen de spieren in de voetjes zich sneller en beter bij gebruik van slofjes met een zachte zool.
  • Kies de juiste maat en pasvorm. Babyvoetjes zijn aan de voorkant breder dan bij de hak, zoek slofjes uit met een goede pasvorm. De lengte van de voetjes bepaalt de maat van de babyschoentjes, maar kijk ook of je een breder model slofje, of juist een smaller babyslofje nodig hebt.
  • Materiaal van de babyslofjes; kies voor leren babyslofjes. Hiermee voorkom je zweetvoetjes en omdat je kindje gaat lopen zijn antislip zolen voor extra grip ook van belang. Leer is verder een zacht en natuurlijk materiaal. Daarnaast zijn de babyslofjes licht van gewicht.


Schoenmaten baby’s

Babyschoenen maat 16
Babyschoenen maat 17
Babyschoenen maat 18
Babyschoenen maat 19
Babyschoenen maat 20
Babyschoenen maat 21
Babyschoenen maat 22

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password