Hoe kan ik de maat bepalen?


Het is belangrijk dat je altijd het voetje nauwkeurig meet. “Indicatie leeftijd” en “indicatie schoenmaat” is slechts een zeer ruime indicatie. Baseer de aankoop nooit alleen op de “indicatie leeftijd” en/of “indicatie schoenmaat”.

Meet de lengte van de babyvoet als deze met platte voet op de grond staat. Meet hierbij dan de grootste afstand van de hak tot de grote teen. Tel hier vervolgens 0,5 cm tot 1 cm bij op zodat de babyslofjes de voetjes ruimte geven om te groeien.

Een veel gemaakte fout is dat men de voetjes van de baby opmeet, terwijl de baby de voetjes een beetje “opkrult”, hierdoor meet men een te kleine voet. Een oplossing voor dit probleem is dat men de voetjes meet als de baby aan het slapen is. De baby is dan ontspannen en zo kan men de juiste maat meten van de voeten.

Een ander veel gemaakte fout is dat men de schoentjes “op de groei” wil kopen. We raden dit ten zeerste af. Wanneer men te grote schoentjes (op de groei) koopt, krijg je een baby met “Donald Duck”voetjes (van die grote fladderschoentjes). Daarnaast zal een te groot slofje niet goed passen en regelmatig van het voetje vallen. De maten kunnen per design verschillen.

De maten kunnen per model verschillen. Sommige modellen zijn bijvoorbeeld meer geschikt voor smalle voetjes, andere weer voor bredere voetjes. Als je op het slofje klikt waarin je interesse hebt, dan kun je daar alle informatie vinden over de maatvoering van dat betreffende slofje. 

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password