Eerste loopschoentjes

Eerste loopschoentjes voor je baby

Begint jouw kindje te staan en is die hard aan het oefenen met de eerste stapjes? Dan is het de hoogste tijd om de eerste loopschoentjes voor je baby aan te schaffen. Maar waar moeten deze eerste loopschoentjes aan voldoen? We zetten het voor je op een rijtje!

5 tips voor het kopen van de eerste loopschoentjes:

1. Meet de voetjes juist op

Zorg ervoor dat de babyvoet plat op de grond staat en meet vervolgens van de hak tot de grote teen. Tel hier 0,5 cm tot 1 cm bij op, zodat de voetjes een beetje ruimte hebben om te groeien. Een veel gemaakte fout is dat de voetjes van de baby worden gemeten, terwijl ze een beetje opgekruld zijn. Hierdoor vallen de eerste loopschoentjes te klein uit.

Werkt je baby niet mee tijdens het meten? Probeer het dan terwijl je kindje slaapt en de voet helemaal ontspannen is. Koop nooit schoentjes die ruimer zitten dan aanbevolen, dan passen ze niet goed en dit belemmert het maken van de eerste stapjes.

2. Kies eerste loopschoentjes met een zachte zool

Eerste loopschoentjes met een zachte zool zorgen ervoor dat ze precies voelen waar ze lopen. Hierdoor zijn ze minder geneigd naar beneden te kijken en lopen ze in een betere houding terwijl ze hun coördinatie en evenwicht optimaliseren. Ook zorgen loopschoentjes met zachte zolen ervoor dat de spieren in de voetbogen sterk worden.

3. Controleer de pasvorm

Als je eerste loopschoentjes uitzoekt, controleer dan of de voorkant van de loopschoentjes breder is dan bij de hiel. Let ook goed op dat er een goede pasvorm is in zowel de lengte als de breedte. Op de groei kopen wordt afgeraden, een goede pasvorm draagt bij aan het soepel maken van de eerste stapjes.

4. Buiten oefenen

Mocht je naar buiten gaan om stapjes te oefenen, dan worden loopschoentjes met hardere zolen wel aanbevolen. Dit om te voorkomen dat ze zich bezeren tegen harde voorwerpen. Binnenshuis oefenen op zachte zolen heeft in het begin zeker de voorkeur.

5. Eerste loopschoentjes

Kies uit de collectie van onze eerste loopschoentjes. Deze voldoen aan alle voorwaarden om met veel succes de eerste stapjes met je kindje te oefenen.


zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password